26 November 2011

Teman Sejati

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 23:53
Reactions: 
Assalamualaikum and hello again awesome people! :)

Azwa and Me. ♥


How was your weekend? Is it marvelous? Haha. Okey tonight I think I wanna update my blog. It just like a season when I spend a lot of time to my blog. Sorry readers (bajet banyak sgt follower nak baca), I really love my blog. winkwink *.*

Dah, nak berbahasa Melayu lah pulak. Bajet aje nak omputih kan? Bukan apa, this is one of the platform to improve my English. Aceewahhh :p Ha, berbalik kepada tajuk ; Teman Sejati. Aduhai, saya ne memang sensetif sikit kalau lagu ni dimainkan. Memang kompom lah jatuh air mata ke tanah kan. Sebenarnya pagi tadi ada program Ko-ko. So, dengar lah ceramah Patriotism. Lepas tu disentuh pulak pasal sahabat dan ibu bapa. Isu sensetif di hujung minggu ye. bagus sekali. :)


Ni lagu Teman Sejati ; menusuk gila weh! ♥

Selama ini kumencari - cari
Teman yang sejati
Buat menemani 
Perjuangan suci

Bersyukur kini pada-Mu Ilahi
Teman yang dicari selama in
Telah kutemui

Dengannya disisi
Perjuangan ini
Tenang di harungi
Bertambah murni kasih Illahi

Kepada Mu Alloh 
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan kasih sayang kita

Kepada Mu Teman
Kupohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian

Telah kuungkapkan segala - galanya

Kepada Mu Alloh
Kupohon restu-Mu
Agar kita kekal bersatu

Kepada Mu Teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan esetiaan

Telah kuungkapkan segala - galanya

Itulah tandanya 
Kejujuran kita

Kumencari - cari teman yang sejati
Buat menemani perjuangan suci 




Sumpah tak boleh blah dengan lagu ni. From the first time sampai hari ni, memang akan menangis kalau dengar lagu ni. Friend. One of the MOST IMPORTANT person in our life. Here, kita kat universiti ni mak ayah jauh. Tak ada apa selain sahabat rakan dan teman. Maka, sayangi lah mereka seadanya. Macam yang saya cakap semalam, kita tak boleh ubah orang tapi kita kena ubah diri sendiri. Peace yaww people! :)



Layan okay! ^_^



0 comments:

Post a Comment


 

apabila gadis periang berbicara Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez