28 February 2011

kena jugak tulis dalam bog. :D

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 00:37
Reactions: 
0 comments
Dialog 1

jaja : xxxx , hana suke xxxx.

xxxx : xxxx suke hana gak.

senyum lebar. 

✖‿✖ 

Dialog 2

xxxx : i love you too hana !


27 February 2011

Lepas Lepas Lepaskan ! XD

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 03:19
Reactions: 
0 comments
Okey, tersangat tertekan dengan ENGINEERING COMPUTING ENG 054 TEST 2 siang tadi, lalu mengambil keputusan untuk pergi KL dengan Kak Iffa. Akhirnya dapat tengok wayang. Yeay !!!! XD

I AM NUMBER FOUR. :)

26 February 2011

GOOD LUCK COMPUTING !

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 10:17
Reactions: 
0 comments

ENG 054 : ENGINEERING COMPUTING II

Please be nice to me today and Thursday okay. I love you more than everyone else did. ♥ 

25 February 2011

jika paham, pasti BETUL.

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 22:33
Reactions: 
1 comments
Dalam semua benda, kena bagi hint ke? Kalau macam tu tak best lah. Cuba paham sendiri, dan buat benda yang betul. Saya slow tapi kadang-kadang sengaja buat-buat slow. Kalau dah terang-tang-tang tunjuk depan muka pun tak paham jugak, bagi hint pun tak guna kan? Cuba straight to the point? Lagi tak mencabar. Dah tu, nak biar sakit hati ke? -.- Pening oh pening. Last skali, biar je lah ape nak jadi pun. SENANG SIKIT.

24 February 2011

Ops! TERKANTOIKAN diri sendiri.

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 20:49
Reactions: 
0 comments
Okey, hari ni hampir-hampir sangat RAHSIA saya bocor. Bukan hampir, tapi memang dah bocor. Cuma nye orang tak sedar yang itu adalah RAHSIA. Terima kasih tuhan telah menyelamatkan saya dari kealpaan itu. Janji saya akan simpan rahsia saya elok-elok. Janji. :(

Rahsia ne adalah rahsia hidup dan mati saya. Kisah silap dan masa depan saya. Tolong jangan kecewakan saya lagi, Hanim. Awak harus tabah dan kuat dalam mengharungi liku-liku hidup ini. Banyak lagi perjalan yang harus awak tempuhi. Chaiyok Hana Qasrina ! :) ♥

masing-masing ego.

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 20:44
Reactions: 
2 comments
Jom lawan EGO siapa lagi tinggi. Awak atau saya?

Setinggi-tinggi EGO saya, saya tak kuat pun. Saya sendiri yang merana. Saya sendiri yang sakit. Tapi EGO punya pasal, sanggup seksa diri sendiri. Teringin nak rasa macam mana menahan EGO macam orang LELAKI, tengok la sampai bila boleh tahan. Ada bran? -.-


















Sumpah saya KALAH dah sekarang. Rasa macam nak terjun bangunan pun ada. Tapi, iman masih kuat di dada. Jangan risau la, sakit dalam hati ja. Bukan jenis nak bunuh diri ke apa. Ada ke patut nak bunuh diri sebab LELAKI? Sumpah le BODOH kan? :) *Asyik nak menyumpah je, maaf la.*























Motif post ni? Seba sakit hati dengan seseorang itu. Dia jauh dari dunia saya. Tak ada kaitan dengan saya pun. Tapi entah, tetiba nak sakit hati kat minah tu. (Dulu pernah dah post pasal dia.)

Dan sebab saya rindu sangat dengan boyfie saya. Awak? :'(



Ni lah wallpaper background desktop lappy saya. Sweet kan? buccuk, miciu. T-T 

Broken Hearted Girl (:

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 16:54
Reactions: 
0 comments

Lagu ni dulu sem satu selalu la layan, tapi tak sangka pulak sem dua pun kena layan. Terima kasih lah ye kaum adam. Saya memang tak serik-serik nak bercinta. Padan la muka sendiri. Dulu bahagia sangat, tanggung la akibatnya.



p/s : Lelaki memang tak guna ke apa? 

Oh UiTM ! Part 10

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 16:36
Reactions: 
0 comments
Berkejaran tak henti-henti.

Mana pergi semangat 4FLAT yang diagung-agungkan dahulu? Oh, ia masih lagi wujud. Walaupun telah disedari makin lama makin jauh dari persimpangan ke 4FLAT. Namun azam dan usaha harus sering dengan cita-cita dan doa serta tidak boleh  berputus asa. :)

Poyo kan? Takpe, biar poyo sorang-sorang dari nak berpoyo depan orang. Lepas tu malu nak mengata mengutuk. Biar lah apa orang nak cakap, kita punya cita-cita kita punya suka la.

Ni ASASI dah nak sampai ke penghujungnya. Jadi mula lah untuk serabut sana-sini dengan Lab Reports nye, dengan Assingment nye, dengan Tests nye, dengan Quizzes nye. Ha, ape lagi nak tambah? Presentation lagi. Dan yang terbaik, FINAL DAH DEKAT! =))

Minggu kebelakangan ini saya menerima tembakan test yang bertubi-tubi. Dan keputusannyaaaaaa sangat lah tidak memberangsangkan. :( Jadi harus bagaimana saya mahu dapat keputusan yang baik? T-T Saya dah cuba yang baik, tapi bukan yang terbaik. Mengapa jadi macam ni? 


MOTIVASI DIRI SENDIRI

Kalau orang lain boleh, kenapa saya tak boleh kan? Jadi mari lah saya dan diri saya berusaha sampai ke titik pengakhir. Asasi cuma sekali, tak kan nak ulang lagi. Penentu masa depan diri sendiri.




 GOOD LUCK !! ♥

23 February 2011

Nak tengok wayang.

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 15:06
Reactions: 
0 comments





Ade tak sape-sape nak bawak saya pergi tengok wayang? Cerita tamil pon okey. Tekanan doe duduk kat sini.

selain blog, siapa lagi?

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 10:12
Reactions: 
1 comments
Kalau saya patah hati, saya gembira, saya sedih, saya excited, blog la tempat saya nak mencurah itu ini. Sebab saya tak tahu pada siapa saya nak luah.


Kalau boleh saya katakan pada dunia bahawa saya sangat sedih, alangkah bahagianya. Sekurang-kurangnya boleh meredakan kesakitan yang dialami ni. Sungguh saya sedih, air mata dah tak tertahan lagi. Tapi siapa yang mampu mengubati? Walaupun saya ego, walaupun saya berkeras, tapi saya tak dapat menipu diri sendiri. Saya tak kuat macam orang lain. Saya tak pandai nak jaga hati diri sendiri. Lebih pentingkan orang lain. Siapa yang sanggup dengar cerita bodoh saya?






Ya Allah, tabahkan lah hati saya. Saya sangat lemah nak menghadapi dugaan ne. Air mata yang gugur ke bumi ne menunjukkan saya memang tak dapat menerima kenyataan. Bantulah saya Tuhan. Berilah yang terbaik buat saya. InsyaAllah saya akan redha dengan keputusanMu Tuhan.

The only person who can make u stop crying is the one who made u cry.

Saya nak bahagia. Saya nak gembira sentiasa. Kenapa sekarang selalu saja nak emosi? Nak marah-marah orang? Dan tahap kesabaran saya dah semakin menurun. Saya tak nak diri saya yang ini. Saya bukan begini dan ini bukan saya.

Awak, sabar ya. Mungkin ini tempoh untuk kita berfikir. Saya tak tahu apa yang saya dah lakukan. Saya tak dapat nak mengaku kalah. Mungkin sebab saya sensitive dan ego saya tinggi. Tapi sekejap saja. Saya sayang awak, awak tahu kan? Saya tahu awak pun sayang saya. Tapi mungkin sayang kita dah berkurang, atau ia adalah proses untuk menyelami cinta dengan lebih dalam. InsyaAllah jodoh akan menyebelahi kita, ameen.

22 February 2011

Hang tak letih ka?

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 22:34
Reactions: 
0 comments
Bila mood dah takdak, mula la aku nak berbahasa itu ini. Kalau rasa kasaq sangat, tak payah baca. Saja aku tulih blog ni bila aku rasa nak tulih, kalau prihatin sangat apa perasaan aku, BACA LA!


Ni aku tulih ni untuk HANG. Tapi hang yang dimaksudkan ni bukan budak utara pon. Orang mana biaq lah tak payah habaq. Satgi tacing pulak. Tapi hang ni tau tacing ka? Hati macam lagi keras dari batu ja. Tembak pon tak mati aku rasa. Lately ni, aku rasa macam makin meluat kat hang tau dak? Semak perut aih. Macam mana la aku nak cakap dengan orang yang tak makan saman macam hang ni. Rasa nak bunuh jaa. -.- 

Aku tak paham macam mana kawan-kawan hang boleh tahan dengan hang. Ka hang buat perangai centu kat kami-kami ni ja? Bila kami buat baik kat hang, hang pijak kepala kami no. Haih, kalau la aku boleh kata itu ini kat hang. Letih hoiii hidup dengan hang. Duk diam-diam jangan menyusahkan orang boleeeeeeeh? Sesungguhnya aku taktau macam mana nak tegoq hang sebab ia bagai mencurah air ke daun keladi. T-T

Dah la, lagi banyak aku tulih lagi meluat aku kat hang.




P/S : Se-meluat mana pun aku kat hang, aku tetap sayang hang okey? Pasti aku takkan lupa orang macam hang. :)

tak matang ?

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 21:31
Reactions: 
0 comments


Kalau saya tak matang, awak tu matang sangat lah? Awak tu bagus sangat lah?








Nak SAYANG GILA BABAS, tapi buat perangai macam hawaq buat ape. Ingat saya ni tunggul kayu ke tak ada perasaan. Sesenang je buat hati orang sakit, lepas tu boleh pulih sendiri? Kalau macam tu, memang sungguh la awak tak kenal saya lagi. Fikir ye fikir. Nak yang terbagus, pergi cari lain. Saya tak kesah poooooon. Ramai lagi nak ke saya ne. *BANGGA?* 

21 February 2011

kawan pun kawan jugak.

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 19:30
Reactions: 
0 comments




Tau la kita rapat, kita dekat, kita baik, kita sendat. Kita selalu bersama. Saling tolong menolong. Belajar bersama. Gelak-tawa sentiasa. Tapi ingat, walau serapat mana pun kita, kena la jaga hati masing-masing. Perasaan setiap dari kita tak sama. Tahu tak berdosa kalau kita melukakan hati orang lain? Tambah-tambah yang rapat dengan kita. Dah selalu banyak tolong kita. Sebaik mana pun kawan kita tu, tolong la hormat sama. Bukan mudah nak cari orang yang sama kepala dengan kita. Hati ni fragile. Mintak maaf lah walaupun tak buat salah. Sekali kawan kita pendam perasaan sampai mati, ingat ilmu yang dia ajar tu, makanan yang di sedekah tu. Takut tak redha je. Ingat okay, ingat !

A Long Love Journey :)

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 14:03
Reactions: 
1 comments
Hari : Sabtu
Tarikh : 19.02.2011
Transport : Kereta Kancil
Masa : 8.30 pg - 11.30 mlm
Housemates : Ana , Yana , Shada , Yuyun , Nadia
Tempat : Rumah Shada , Ulu Yam , Selayang , sekitar Kuala Lumpur , Wangsa Walk Mall , Seksyen 7 , i-City.


Terima kasih kepada semua kawan-kawan sebab bagi kerjasama yang baik pada hari itu. Tanpa seorang dari kalian, tak akan berjalan lancar percutian kita ni. Cuma sedih sebab Farah tak dapat ikut. :(

Saya sendiri mulanya tak ada confident sangat nak drive dari puncak alam ke entah kemana kami nak pergi haritu. Tapi digagahkan jugak kaki tangan ne memandu sebaik mungkin supaya sampai ke destinasi yang hendak dituju tu. ^^ Alhamdulillah semuanya baik-baik saja. Tak tersesat kemana. Cuma cuak sikit sebab meter minyak kereta tu mereng sikit. Perjalanan hari tu agak jauh. Sakit lenguh tu ditolak ketepi la demi nak spend time dengan kawan-kawan. :) Tak sangka yang saya mampu drive sajauh ne. Mama pun naik terkejut. Tapi okey je. 

Malas nak upload gambar sebab banyak sangat. Kalau nak usha, boleh klik sini. Tak banyak sangat pun gambar, yang lain ada dalam album Yuyun dan Sahada. >.<




Saya le ni, comel kan? :)

menangis.

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 09:45
Reactions: 
0 comments
Saya harap awak wujud bukan untuk bagi saya menangis. Saya sayang awak sangat. Saya nak awak.

15 February 2011

bila susah baru nak cari,

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 00:59
Reactions: 
2 comments


MACAM TU KE KAWAN?

kalau nak saya paham awak, awak kena paham saya jugak.

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 00:26
Reactions: 
1 comments
Kalau nak dekat test ja, mesti ada benda yang nak buat saya hilang mood. Sebabnya, awak lah. Tak ada sebab lain. Terima kasih le sangat-sangat ya. Sayang awak lebih-lebih.

Jaga Hati Saya Sama Boleh?

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 00:22
Reactions: 
0 comments
Jika Sudah ditakdirkan kita hidup bersama setelah sekian lama, adakah masih susah untuk kamu menerima kenyataannya? Susah senang harus setia, namun apakan daya aku hanya insan biasa yang punya cacat cela. Maaf dipinta andai ada salah tersilap bahasa, cuma satu pintaku. Jaga hatiku sama.

Aku sudah mencuba yang terbaik untuk sehidup dengan kamu, tetapi inikah balasan untukku? Apa salahku terhadapmu? Sikit pun tiada dendam yang terbuku dihatiku. Segala kesalahnmu telah kukuburkan dalam benak sanubariku. Sungguh aku terasa denganmu. Ingin sekali aku ucapkan, memohon sejuta kemaafan. Malang sekali aku tidak tahu apa sebenarnya dosaku padamu. Tinggal sedikit sahaja waktu untuk kita saling bertemu. Ingin sekali aku menghabiskan sisa ini dengamu. 



Jika ini keputusanmu, aku rela, aku redha. Tapi izinkan aku tahu mengapa ini terjadi. 

14 February 2011

The Glam' Eve

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 14:53
Reactions: 
0 comments


Nothing to story about the night, because I'm not feeling HOT like THEM. :) Just to upload a few photos form my collection where i got it from facebook. Others, i don't get it yet cause i don't know who's the owner of the dslr. ^^
























 

 Not much like others cause I'm wearing baju kurung, but I'm proud to be me. Enough :) ♥



10 February 2011

L A Z Y

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 18:57
Reactions: 
0 comments

zzz. Makin lama duduk puncak ne makin malas dah saya nie !! Dulu bukan main semangat nak FOUR FLAT konon. Naaaaaaaaaaaaah hamek kau. -.- Sekarang sumpah malas gila, dah asyik duk cuti je kan. Memang mood study dah hilang. OMK!!! Help me out bebeh!~

Kerja sekarang pantang ada masa lapang je, mesti nak TIDUR. T_T Hoi, apa nak jadi ne hah? Gila kot. Balik kelas tido, takda kelas tido, sebelum kelas tido, lepas makan tido. Yeah terbaik di ladang ah. ^^

Emph, test kimia baru ja lepas dan saya rasa out sekali. Sungguh tidak dapat menahan kesedihan. :( Sumpah cemburu orang yang paham benda alah tu. Dari dulu lagi bab-bab tu tak boleh buat. Tup-tup sem dua ne yang tu lah major dalam Engineering Chemistry. Oi, tak kejam pun laaa kan? =)

Ya Allah, bantu saya. Final dah dekat. Tolong laa saya supaya rajin dan tidak melupakanMU. :)



 Mari share same-same ye. ;)

HEARTBEAT

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 18:36
Reactions: 
0 comments



Okey, tengah gila gila gilaaa kat lagu ni sekarang.. Setelah tiga minggu lebih, baru semalam saya tahu tajuknye HEARTBEAT. -.- Sungguh HEARTBROKEN saya ne kan? HA HA HA. Btw, tak tahu kenapa suka sangat dengan lagu ne. Is there someone stealing my heart away? ♥ ;)

10 10 10

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 00:23
Reactions: 
0 comments
10 02 2011



I wish you will wish me. But it's okay.

Even you are too busy, i hope you will never forget us.

p/s : I love You,  ♥

09 February 2011

Nak Benci awak Sekejap boleh?

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 01:39
Reactions: 
0 comments


























SORRY !!!








Sekarang saya rasa saya BENCI awak sangat-sangat. Tak tahu kenapa. T_T

feel sorrow ..

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 01:15
Reactions: 
0 comments
People change,


They end up having nothing to say to each other,


                                                        Even if they were best friends the year before.






It does take times to relieve. And I did. But sometimes the memories flying over the head, and the heart stops. How could I stand being like this? Full of guilty and fears. I don't want to hurt other's feelings. Enough that I am the only who touched. I can lie to people, but I can't lie to myself. I definitely can't.

03 February 2011

SPECIAL

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 22:03
Reactions: 
1 comments


On a special day with a special person at a special place.

i love you so much, Syaiful Faris. ♥



Thank you for being with me. Thank you for your care. Thank you for your love.
Yes, you are the best i ever had.

\(^_^)/

..and the tears fall again.

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 10:52
Reactions: 
0 comments
I saw them, with laugh. And he ask me "do you miss ______?" All my heart say NO. But its a lie. Yes, I'm lying to myself. Even the worst thing, i still miss everything. We can't create those memories, we have to go through it. Unfortunately, we can't redo our live. For a few seconds, i was thinking. How i lost my life just for a bulls**t guy.



REGRET

What goes around comes around. That is just what can i say. There's nothing more I can do. I can't repeat, I can't act, I can't and I can't anymore. Do you ever know what is the feeling? I can't share with anyone. The words stop. Its just keep in heart, and never mind.  -.-"



HAPPY

Alhamdulillah, now I can continue my life happily. They come and go. And i get a new "they". I love my life now and I want it to be forever like this. This is not the best. But it is better. So, i can conclude that it is not my fault, not because of my flaws. *The words stop*.


 

apabila gadis periang berbicara Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez