12 July 2011

Hari Pertama Menjadi Mama :)

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 20:19
Reactions: 
Assalamualaikum and hello !

Seronok tak hari ni? Hehe Yes I am. Of course and totally fine. Sebab I got a baby boy semalam. Tehee. Jealous kan? kan? He is soo double triple ple ple ple cute okey. Like his mom. Wee~

Bangun subuh tadi terus tengok my baby boy. Dia tengah main-main lagi. Comel sangat. ♥
His first day was really fine. Takde nangis-nangis sangat. Makan pun okey. Hope everything will going goodddd. :) And dia ni makan sampai comot. Oleh itu, mummy dia ne kena la basuh tray dia setiap hari. Hoho >.<



Hari ne I have to prepare a drink to him. Dia ne macam baby manusia gak. Hoo~
Bukan senang saya ne nak masuk dapur.Ops! Tralalla But today I have too. Sebab kalau tak kesian dekat baby, tak dapat cukup khasiat. So, lets start making it! ^_^

-HPW-

Bahan-bahan yang diperlukan :

1. Tiga biji telur bersaiz besar.
2. Serbuk HPW.
3. Madu 500g.
4. Air suam 500ml.

Jom cuba buat sendiri. Tak susah pun. ^_^



Pecahkan tiga biji telur tu, kacau sebati dan goreng tanpa minyak. Biarkan masak, tapi jangan sampai hangit ye. Kang nanti hilang pulak khasiatnye.


Campurkan kesemua bahan ini dan gaulkan sebati. Air suam 500ml, Madu 500g, HPW dan telur yang telah digoreng tadi. For me its a little bit smelly, tapi tak tahu lah orang lain macam mana.



Ho besar gedabak. Amekau. Hehe Lepas tu blend-kan campuran tadi sikit-sikit sampai berbuih ye. Blend banyak-banyak takut tak hancur pulak telur tu.


Tadaaaa ! Dah siap pun. Letak dalam Tupperware kedap udara kemudian simpan dalam freezer. Nanti dia akan membeku seperti ais.

Hidangkan kepada sugar glider dua sudu teh sehari. Sikit je, tak perlu banyak-banyak. Dalam minuman ni dah cukup nutrient yang diperlukan oleh baby glider. :)

Lastly, my baby boy dah boleh menikmati hasil masakan mamanye. ^_^


 FYI , dia tengah tidur nyenyak masa tu. Lepas je saya letak HPW tu terus dia boleh hidu, lepas tu keluar dari sleeping pouch-nye. Tehee manje sungguh ye baby boy ne. ♥

8 comments:

Iza_izaty on July 12, 2011 at 10:31 PM said...

Alamak.. jeles nye~~

Azreen Shafila Abdullah on July 12, 2011 at 11:20 PM said...

mcm baby manusia dah n..cumel lah..

y blend tu..bkn "blend byk-byk"..y tpt nye "blend lame-lame".. :P

HANA QASRINA HANIM on July 12, 2011 at 11:22 PM said...

Hehe comel kan? :)

HANA QASRINA HANIM on July 12, 2011 at 11:24 PM said...

yen, blend byk2 tu means dlm kuantiti yg banyak la. ^^

Shekin Barudin on July 13, 2011 at 8:23 PM said...

comelll

Azreen Shafila Abdullah on July 13, 2011 at 8:23 PM said...

hahahaha..camtu eh..

be a good mummy.. :P

HANA QASRINA HANIM on July 13, 2011 at 8:31 PM said...

tengkiu. :D

Azreen Shafila Abdullah on July 14, 2011 at 12:51 AM said...

most wlcm sweetie =)

Post a Comment


 

apabila gadis periang berbicara Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez