16 July 2011

A Night Being A Lovely Mom ♥

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 08:52
Reactions: 
Assalamualaikum and hello !

Semalam ramai dari kalangan yang lahir tahun 1992 dapat tahu result upu. And yes, termasuk saya. Tapi tak perlu kot nak cerita panjang lebar kat sini. Suratan takdir dah mengatakan itu yang terbaik, jadi terima lah dengan hati yang terbuka. :)


Ramai yang curious pasal result saya ne. Saya tak pernah bagi tahu sesiapa pun pasal kursus ni. Ya, saya ada apply for USIM. Dan ini yang mama saya mahukan. Doa ibu lebih kuat dari kelayakan atau apa-apa sahaja. Jadi, saya terima dengan hati yang rela. Semoga saya dapat melalui perjalanan baru ini dengan baik. InsyaAllah. ♥

Tapi this is not the main story okey. Hehe Ape yang saya nak cerita ne adalah pengalaman pertama menjadi seorang mama, like seriously. I mean SERIOUSLY !

Okey, petang semalam saya kena jadi driver for mom pergi UUM kat Sintok. Kena dengar cakap mak okey, anak mithali ne. Oleh kerana saya pun dah ada baby now, so I have to bring him along. Ni dah start jadi mak tau. Sebab kena prepare makanan and minuman dia, tempat tido dia, toys and kain lampin. -__-"

I put him dalam bonding pouch Domo yang baru tu. Yeay first time pergi jalan dengan pouch baru. Suka la dia tu. Tido je sepanjang jalan. Dah sampai, pandai pulak bangun. Kesian dia tak makan tak minum, saya pun bagi la dia minum guna botol dia tu. And kawan mama said, " Eh bagusnye, boleh practice dah dari sekarang. Macam jaga bayi." Err okey fine.

* first time makan tomato *

Malam pulak bila dia dah bangun, I took Tupperware yang ada buah tu nak bagi dia makan. Mak cik kakak pak cik abang semua tengok saya bagi si comel ni makan. Teruja sebab dorang tak pernah tengok. Okey, saya suka kongsi si comel dengan orang. But si comel tak suka orang ramai tengok dia, dia takut lalu mengangis aka "barking". Lepas tu saya pun tepuk-tepuk dia sikit and diam. YES MACAM BAYI !


*  TOMATO TOMATO TOMATO *

Malam pulak dia jadi notty boy. Tak kesian kat mummy dia nie. Lepas bagi dia main-main makan semua saya pun nak tido. Around 3 pagi, letak dia dalam bonding pouch Domo sebab takut xselamat letak dalam bakul tu. Tiba-tiba zip Domo  buat hal. T__T. Saya pun letak la pin tiga ketui kat zip tu hope dia tak cuba escape. :( Pukul 3.30 pagi dia NANGIS SEKUAT-KUATNYA. >.< Know what? I have to open the lamp, lepas tu letak pouch kat atas badan saya then baru dia diam. GRRR What a baby ni?

*  first time sleep with mummy *

Tak pasal-pasal pukul empat pagi ++ terasa lembut je pipi ni. Whatta hell my baby boy keluar dari pouch?! Ya Allah nakalnye dia. T-T Kalau hilang macam mana? Kalau masuk celah almari besi yang berat tu how sayangku? Tapi nasib baik si Ryan ni masih berkelakuan bagus. Tak lari kemana pun. Main-main atas katil je. Saya pun biar lah kejap. Lepas tu letak dia dalam sleeping pouch, tak sampai seminit dia tido. Masa tu dah pukul 5.15 pagi. :( Gerak dia pun dia buat dek je. Haih anak ku sorang~

* Ryan tido neynyak *

Tunggu sampai subuh, mama pun bangun. Lepas tu saya mintak mama tolong tengokkan Ryan sebab saya dah tak tahan nak gi toilet. Wohoo jaga anak sepanjang malam, believe it or not? Like seriously tak semua orang boleh buat. Tapi sebab sayang, tak tidur 24 jam pun takpe. :)

Tapi ceritanye belom habis, dia tido kejap je pastu bangun balik, melantak! Asyik makan je. Mentang-mentang lah dapat tomato. Hihi Tapi dia makan dua menu. With apple. ^_^ Ya Rabbi, saya tak jadi tido menjaga dia je. Comel sangat. Sayang baby Ryan! Tak tahu lah kalau terpaksa berpisah dengan dia, apa jadi kat say ne. :(

* makan makan makan *

Lepas makan epal, dia tido kejap. Pastu bangun makan tomato lagi. -_-" Now, 08:40 dia dah masuk tido tanpa di suruh. Grr Saya nak tido gak please! >.<

0 comments:

Post a Comment


 

apabila gadis periang berbicara Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez