25 March 2011

Cermin Diri Please ,

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 22:31
Reactions: 

Salam.
Terima kasih ye buat anda-anda yang view blog saya ne. Bukan nak perasan banyak follower, tengok kat sebelah tu sudah. Sikit je follower kan. Tapi sejak dua menjak ne ramai je yang view entry saya (boleh tahu melalui stats). Sihat ke semua anda-anda ni? Harap bagus-bagus lah ye.

Ni bukan ape, saya ni tengah panas dengan seseorang. Tapi beliau itu takde pun tahu kewujudan blog ni, jadi boleh lah saya lepaskan perasaan kat sini ye. T-T Mengeluh. Marah-marah-marah sepuluh kali ganda darab tiga belas kuasa lima puluh. Boleh macam tu? Okey cukup merepek. Tapi memang nak merepek pun. Boleh?

Ada manusia ni, tak letih langsung nak jadi hipokrit. Tapi tak sedar-sedar jugak diri. Haih, memang panas lah kan dengan manusia macam tu? Macam mana nak tahan kalau hari-hari kena mengadap makhluk begitu. Semua nak dia ja betul, orang lain semua salah. Tak pernah nak kalah, asyik nak menang je sokmo. Kalau lah saya ada pistol, dah lama saya tembak dia. Nasib undang-undang negara kita ni tak boleh je.

Senyum sinis.
Kalau orang tu sembahyang pun tak cukup, lepas tu nak nasihat orang pasal sembahyang, nak ke kita dengar cakap dia? Kalau baca quran pun gagap, nak suruh orang baca quran depan dia? Oh my! Dunia ni memang nak kiamat dah tak lama lagi. Baik berjaga-jaga. Sebab tanda-tanda qiamat ni, orang bodoh yang akan memerintah. Bukan bodoh la, tapi orang yang tak ada ilmu nak jadi pemimpin. Ha, lebih kurang macam tu. Oleh itu, ramai lah manusia akan sesat. Betul tak?



Beruk ke monyet?

Sambung balik. Ha, orang itu nak tunjuk pada dunia dia terbaik dia terhebat. Sampai orang lain jadi mangsa, termasuk saya. Dah dia nak hebat, buat sorang-sorang boleh? Semak lah, tahu ke semak? -.- Memang dia tak kan tahu, kalau dia tahu for sure dia stop. Tapi dia ni hati batu, hembus ayat quran depan muka dia pun tak lekat. Kalau nak bomohkan, bomoh tu rela pencen dari nak bomohkan manusia macam ni. Tak tahu lah apa yang dah masuk dalam badan dia.

Makhluk kat atas tu pun tahu nak marah, apatah lagi manusia biasa macam saya. Nak hidup sendiri. Kubur asing-asing, pandai-pandai la nak cari ilmu agama. Memang biadap kalau jawab macam tu, tapi bila dah orang jahil galak nak memimpin kita, nak ke ikut sesat macam dia? Kat luar nampak 'alim, paling bagus. Di dalam, macam #%&$!(*&@^)+=_-#^*((!&!^!$#! Allah sahaja yang maha mengetahui akan setiap yang terselindung.

Kesimpulan. Nak semua mintak tlong doakan supaya manusia ni dapat hidayah daripada Allah agar dia sedar diri. Sesungguhnya hipokrit tu lagi dasyat dari ..entah. Haha. Harap-harap dia dapat jumpa cermin yang boleh menunjukkan diri dia yang buruk itu. Saya dah letih dengan manusia ini.



Nota kaki : Nak cepat keluar dari sini.


0 comments:

Post a Comment


 

apabila gadis periang berbicara Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez