18 November 2010

Oh UiTM ! Part 4

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 03:13
Reactions: 
Omaigod Omaigod Omaigod !!!


Saya mahu post pasal EXAM ?! Biar betul saya ne. Haha. Betul lah ne, tengah post lah kan. Pheww~





"I know that if I'd had to go and take an exam for acting, I wouldn't have got anywhere. You don't take exams for acting, you take your courage."

So, apa cerita pasal exam nih? Since ada dekat puncak tu, cuma ada satu exam. Iaitu Final Exam. Lainnye cuma test test and test. Hoh, banyak bebenor lah testnye kan. Paling meluatt tu testnye sokmo dekat-dekat. Ada satu masa tu dalam seminggu ada lima test kot. *Tak ingat betul ke tak, rasanya macam tu lah. Kalau salah pun, takdelah hyperbola sangat.* Hah, masa awal-awal sem dulu takde pulak test. Masa-masa nak cuti, masa-masa nak balik rumah tu memang belambak lah test itu test ini. Penat Oh penat ! Tapi takdelah penat mana sebab saya bukan study pon. +_+" Huargh. Memang kesilapan besar lah kalau masuk U ni malas study. Tak tau lah kalau ada orang tak study tapi dapat result yang baik. >.<

Setakat sem satu tu, semua subjek memang ada test lah. Cuma dua subjek je takda Final Exam. Yang lagi tiga tu dipanggil core. Engineering Mathematics Engineering Chemistry and Engineering Physics. Non-core yang takda Final Exam tu Engineering Computing and Introduction to Engineering. Hah, semua ber-testtest, tapi saya ne dah tak ter-test dah. Hoi, sem depan memang kena bukak bijik mata ne luas-luas. Tekanan betul. :(




So far result-result test saya memang tak gempak lah macam kat sekolah dulu. Haha *Bajet pandai. :P Okey, nak perasan sekejap. ^^ Kat puncak ne saya telah menjadi sangat malas dan malas dan malas dan malas untuk study. Bukan tahap malas dah tapi tak pernah study kecuali kalau ada test. Dah tu, jangan harap la nak dapat FOUR FLATTT kan? Malam test aje mula lah nak stay up study slide-slide yang banyak tu. Pastu riuh rendah sakit kepala nak pecah kepala itu ini. Paling tak boleh tinggal ialah makan maggi dengan house mates. Haih, memang esok tu ade test kita kena makan megi. Ini akibatnya budak malas study. Warrgghh!!~

Oleh itu, mari kita berangan untuk rajin pada sem akan datang. wink wink ^^




Enough lah pasal test kan. Ne pasal Final Exam pulok. Yang memang macam !@$%^&**&^%$@ lah kan. Tahu budak ne malas nak study, pegi buat Final exam lepas raya kenapa? Urgh. Cuti lama bukan main sampai dua minggu. Balik rumah bawak semua buku. *Buat berat beg aje.* Tapi satu habuk pun tak sentuh. Raya punya pasal, saya buat itu buat ini. Masa tu jugak saya nak jahit baju lah nak kesah itu kesah ini. Langsung tak fikir nak Final Exam dah. Then, buat keputusan nak balik puncal awal sikit. Huh. Balik punya awal, lepas tu demam. Memang terbaik lah. Serronok sangat-sangat! (-'_'-)


Ha, padan muke saya kan? Tak nak study dari awal. Gini lah jadiknye. BOOM !! Demam sampai tak boleh bangun. Thumbs Up untuk saya. (╯▽╰) Yeah. Terbaik dari ladang lah. Memang siot sangat masa tu. Tak boleh nak study. Dengan rasa kepala ne berdenyut-denyut, dengan badan dah lemah. Hah sukenye saya. Tapi apa nak buat? Dah takdir macam tu. Mungkin sebab sejuk naik bus atau terkena kejutan KLMJ kot. (Kenangan Lalu Mengusik Jiwa) Hehe, ini rahsia. :D Minggu exam tu memang dah tak lalu nak makan, asyik tido je. Bila dah start exam, memang makin teruk lah demam saya. The worst part bila saya kena buat exam sorang-sorang kat luar dewan. Woah, sangat best. -__-" Dengan invigilator yang asyik ke hulu ke hilir. Haish. Pening saya dibuatnya. Tak sukaaaa! :((


Ada lagi part yang sangat best. Sehari before last paper(⋋▂⋌) <- Macam ni lah muka semua orang. Hahah Tak dapat nak cakap lagi. Memang tersangat teruk hari itu. Kalau anda budak puncak anda memang tahu situasi ni. ^^



Okey, itu lah yang jadi. Sehari before last paper saya tido kejap tengahari sampai petang kot. Sebab dah tak larat sangat nak study Engineering Physics. Dah muak sebab tak paham apa-apa. Haha Know what, saya terjaga ja dari tido, roommate saya terus serbu and said " Ana, esok kita kena repeat paper Math. " What the? Fizik pun study tak habis, esok tu kena jawab Math pulok? Memang !@#$%^&*()(*&^ lah kan? Urgh. Masa tu facebook penuh lah dengan caci maki segala sampai kena block. Haha Terbaik dari Afrika la! Dalam rumah sepenuh kolej R5 tu semua memang dah jadi tak betul. Last skali semua pakat main game, tengok muvi, gayut telepon, tido ! Puas hati. Esok jawab fizik dengan bengong dan math dengan pasrah. (:

Result? Jangan tanya lah okey! ^_^


Yeah ! Mari kita berusaha untuk sem kedua ni. Mari ramai-ramai kita berjaya. (:

0 comments:

Post a Comment


 

apabila gadis periang berbicara Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez