15 November 2010

Oh UiTM ! Part 1

Teneneow HANA QASRINA HANIM at 00:08
Reactions: 
jyeah. Kali ini baru dapat idea apa nak tulis. pasal UITM. :) Sem satu dah habis, tapi dulu tak berkesempatan mahu berbelog. Bukan apa, tak dak perasaan nak menulis. HAHA. Ini ha nak jugak tulis pasal kehidupan kat sini. Yelah, setahun je kat puncak ne. Nanti dah kat tempat lain. Sebelum kehilangan memori kat situ, lebih baik saya tulis kat sini. Saya tulis bukan sebab nak bagi semua orang baca, ini belog saya, suka hati saya lah nak tulis apa, kan? Dulu saya private, nak sangat baca belog saya, ni ha amek. Baca lah. ^^

Lepas cuti SPM yang lima bulan tuu, saya dapat lah tawaran melanjutkan pelajaran ke UiTM Puncak Alam dalam bidang asasi kejuruteraan. Mula-mula tu memang lah sedih kan. Tapi bila dilihatnye gambar-gambar puncak ni, jadi tak sabar pulak nak pegi sana. Cantik Menarik Tertarik memang Da BooM lah! Tempatnya baru sahaja dibuka tahun 2009. Baru, memang baru sangat-sangat ne. Sebab tu masih lawa. Berbunga-bunga le hati nak pegi situ. Bak kata orang, love at first sight lah katakan. Hehe :D

 

Ha ini lah rupanya mula-mula sampai situ. Tengok itu je pun dah excited. Haha Yo yo an je kan? Tapi memang lawa lah. Mari-mari kita terjah situ. Besor pun besor temboknye, apatah lagi di dalam. :)


Ini suasana di fakulti waktu malam. Memang setim habes lah!



Ini pulak waktu siang. Memang cun lah orang cakap. Warna cukup ceria. ^^



Grr. Ini namanya tangga batu caves aka tangga maut. :D


Blurr sikit ye. Tp ini lah permandangannye. Dari fakulti itu kene berjalan tonggang tonggek naik tangga maut tu nak balik kolej. Memang letih. :(



Ho. Ini Kolej. Macam-macam lah ada dalam tu. *Macam-macam ke? :P


Ini rupanya Kolej itu di dalam. Memang meriah. Ada ISMART! :D


HAHA! Ini yang membuatkan lagi excited mahu duduk di puncak. But tadelah baru berplastik gitu, sebabnye kitorang batch kedua. So, dah ada pengguna pertama yang membuka plastik-plastik tu. ^^ But still keadaannya nyaman macam ini. Selesa aje. Cuma xmuat nak amik gambar locker skali. (: Sebenarnya kitorang tinggal dalam apartment. Satu rumah ada empat bilik dan satu toilet. Toiletnye lengkap lah, ada sinki, bilik mandi dan jamban! Haha. Dalam satu bilik tu, boleh tengok lah ne, ada dua katil. Maksudnye dua orang lah sebilik. :D



Okey, thats enough about the pictures. Nanti akan diupload lagi ye. Ini introduction je. InsyaAllah ada masa saya update lah lagi pasal UiTM Puncak Alam yang indah ne. Buat korang teringin tak? Hehe. But saya pelik lah kenape lah hai ada orang tak suka tinggal kat sini. Yes, sebab hulu pendalaman. Memang lah, nama pun tempat belajar, jauh lah sikit dari tempat-tempat lain. Berkorban lah, untuk menuntut ilmu. Kadang-kadang tu adalah boring jugak tinggal kat sini tapi saya okey je. Masa stress baru ingat nak balik rumah. Huargh kejam!  :P Ha, cerita lagi. Kat sini almost semua cukup lah. Dekat kolej ada makanan yang boleh la jugak dikatakan sedap. Harga standard ada, mahal pun ada. Tapi jangan haraplah nak sedap gila tahapp tu. Nama pun kolej, mana nak dapat? Then, setiap blok kolej tempat tidur tu ada mesin basuh. *Walaupun saya jarang guna, tapi okey lah untyk orang-orang yang pemalas macam korang. Haha JOKE! Dekat Kolej Rafflesia & Angsana ada je kedai runcit. Jual macam-macam lah jugak, boleh dibuat untuk hidup cukuplah. Nak canggih-canggih pergi keluar. Situ kelengkapan semua lah ada jual, tapi yang biasa-biasa saja lah kan. tempat pun kecik je, mana nak muat bayak-banyak. ^^

0 comments:

Post a Comment


 

apabila gadis periang berbicara Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez